Nyilasi Judit - Wan-wan és a kacagóvirágok

Wan-wan egy olyan sárkány, aki reggel nagyon morcos, egészen addig, amíg meg nem issza a borsmenta teáját. Már itt a szívembe zártam, mert bizony én is morcos sárkány vagyok addig, amíg nem jutok a reggeli italomhoz, a triplakávéhoz kis tejjel.
No, de kanyarodjunk vissza Wan-wanhoz, aki a külvárosban él a Meggyfa utca 28-ban, legjobb barátjával, Leperkével- az eperlepkével, egy kétszáz éves házban.
Nagymamája gyönyörű kertet varázsolt az ódon ház köré, s ezt az örökséget sárkányunk tovább szépítette, de nem csakúgy, autodidakta módon! Hanem szakegyetemet végezve, ami egy bizonyos dolog miatt nehezen ment, és háát, pótvizsgára kényszerült, 
... "Wan-Wan nem szeretett beszélgetni, mert akkor beleélte magát a történetbe, és ha beleélte magát, akkor elfogta az izgalom, és ha elfogta az izgalom, akkor dadogni kezdett. Főleg a "b" betűs szavakkal voltak gondjai, és néha az "i" betűsökkel is.Ilyenkor aztán általában zavarba jött, és akkor már minden problémát okozott. Ezért inkább eleve kerülte a beszélgetéseket...
-Mégis, hogy vizsgázzak le bambusztermesztésből "b" betűs szavak nélkül?! "
© Agócs Írisz
Egy reggel Leperke bágyadtan, fáradtan ébredt, pici eprei a szárnya végén összetöpörödtek, ráncosodtak.
Wan-wan komolyan megijedt. Ha beteg volt a nagymamája mindig a "Sárkányzűrök és nyavalyák" egy régi példányából gyógyította meg, de sajnos a tartalomjegyzékben csak ilyen címeket talált, hogy: túl meszzire hordó lángcsóva kezelése, pikkelykarbantartás kamaszodó sárkányoknál, sárkányszárnyakolajozása ... vagyis semmi, de semmi a lepkékről.  Elindult hát a könyvtárba, ahol egy segítőkész könyvtáros nénivel kiderítették, Leperke súlyos őszi búskomorban szenved, ami enyhe esetben gyógyítható egy-két óvatos öleléssel, esetleg pár vidám történettel... a kicsi lepkén azonban már csak a kacagóvirágok segíthetnek. Csilingelő kacagásukkal, vidám történeteikkel kigyógyítják a lepkét a legkomiszabb búskomorból is. Legalább 5 kell, hogy a növények egész nap és egész éjszaka ki ne fogyjanak a történetekből.A kezelésnek folyamatosnak kell lennie.  A virág messzeföldön a Narancshegység legmagasabb pontján,a Hangás fennsíkon nyílik a Holdkapu mögött. Wan-wan cseppet sem habozott elindult, hogy megmentse kis barátját.

Vajon sikerül neki? Olvassátok el!
Ez egy nagyon kedves történet, az önzetlen, minden felett álló barátságról, a törődésről, arról, hogy bármire képesek vagyunk, ha szeretünk valakit.

 Nyilasi Judit - Wan-wan és a kacagóvirágok 
PONGRÁC kiadó 2010

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönjük a véleményed!