Axel Scheffler - Pipp és Polli

Következzenek akkor a sorozatok. Első körben Pipp és Polli.
A főszereplők , Pipp a szürke nyuszi, és Polli a barna egérke. Barátok. Együtt kalandoznak a kisgyermekkor rögös útján, szeretve, és segítve egymást. PONTosan olyan dolgok történnek meg velük, mint a szintén kalandozó 3 év körüli embergyerekekkel.
Véletlenül bepisilnek, más rollerével száguldoznak, kipukkan a lufijuk, hóegeret építenek, szörnytől félnek,  otthon felejtik az alvóbékájukat. Ezek a kisgyerekeknek ismerős életszituációk, a könyvek legnagyobb erénye, az hogy az író komolyan veszi ezeket a problémákat,  és megnyugtató megoldásokat ad.
Az illusztráció csoda részletes, önálló nézegetésre is alkalmas, az én kisfiaim komoly ábrázattal "olvassák". A könyv mérete éppen ideális, a szöveg, felolvasása némi kreativitást igényel, de a hosszúsága, pont jó! Néhány olvasás után már úgyis kívülről fújja a kiskorú hallgatóság.

A sorozatban 6 könyv jelent meg, a Pagony kiadó gondozásában.


Pipp és Polli LEGJOBB barátok, minden nap együtt játszanak. Annyi izgalmas dolgot lehet együtt csinálni! De játék közben Pipp alatt egyszer csak kis tócsa nő a padlón. Vajon hogyan oldja meg a két barát az apró kellemetlenséget?
Bárkivel megesik, hogy néha bepisil ha belefeledkezik a játékba.


Polli éppen süteményt süt, amikor az ablakban megjelenik egy félelmetes szörny. Szegény Polli! Nagyon megijed – egészen addig, míg észre nem veszi, hogy a kék szörny nem más, mint Pipp. 
Még szerencse, hogy csak tréfa volt az egész! Polli is kipróbálhatja, milyen ijesztőnek lenni, aztán irány a kert!


Pipp, a kisnyuszi kap egy piros lufit. Nagyon örül neki, és barátjával, Pollival sétálni indulnak. Persze a lufit is viszik. Csakhogy a lufi – kipukkad! Még szerencse, hogy Polli mindig meg tudja vigasztalni Pippet… Hogy mivel? 


Polli NAGYON szeretné kipróbálni Pipp rollerét, úgyhogy fogja magát, és felpattan rá! De sajnos egy nagy kő kerül a kerék elé… még szerencse, hogy barátja, Pipp, segít neki!


Polli ma Pippnél alszik. De amikor lefekszenek, észreveszi, hogy otthon hagyta a kedvenc alvós állatát. Hogy fog így elaludni? Pipp mindent megtesz kis barátjáért, hogy megoldják a problémát – mert együtt minden könnyebb!





Pipp és Polli kimennek a hóba játszani – szánkóznak, hóembert építenek – de összevesznek rajta, hogy milyet! A veszekedésnek lökdösődés vége – de egy kedves bocsánatkérés mindent elrendezhet, mert együtt játszani sokkal jobb, mint durcáskodni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönjük a véleményed!