Könyvek-betűk nélkül -Böngésszünk!

Van, amikor nem kell szöveg, a kép annyira erős, hogy mesél magától.
Vagy meséltet magáról.
Ezeket szeretjük:
Téli böngésző-Tavaszi böngésző-Nyári böngésző-Őszi böngésző-Éjszakai böngésző

Rotraut Suzanne Berner böngészőit azt hiszem mindenki ismeri, nagyszerű figyelem és szókincsfejlesztő óriás lapozó. A sorozat öt kötetből áll: Tavaszi, Nyári, Őszi, Téli, + Éjszakai.




Nagyalakú, kemény táblás, már az egészen kicsik is bátran lapozhatják, elnyűhetetlen. Ha kinyitjuk, egy nyüzsgő kisváros mindennapjaiba csöppenünk. Végigsétálhatunk az utcákon, bekukkantunk a házakba, üzletekbe, ezer apró történetet mesélnek a képek.
Kedvencünk az Őszi, fesztiválra készülnek a városka lakói, falevél hull, sült gesztenye illat száll, mindenhol sütőtök, utcabál a főtéren....Pingvines lampionnal vonuló apáca, (Keresd meg a képen! ;) ), holló sajttal a csőrében, libák, macskák,sormintában repülés... Nem lehet megunni.



 Naphegy kiadó 2006.


Muki a világ körül




Az egyik kedvencem, Muki a mackó, a hideg Lappföldről az Andok magas hegyein át New Yorkba kerekezik biciklijén. Közben számos országban jár, megismeri a helyi szokásokat, barátokra lel.
A könyv nagyalakú, puha párna öleli a keménytáblás borítót, a lapok nyál és vízállóak.
Szerzője és rajzolója Marc Boutavant, akit nagyon szeretek, annyira, hogy ezt a könyvet magamnak vettem. :) Nézzétek! :










Eredeti cím : Le tour du monde de Mouk 
Móra könyvkiadó, 2014

HOVÁ TŰNT A TORTA?


Kutya néni és Kutya bácsi tortáját ellopták, ilyen drámai felütéssel indul a hajsza, derítsük ki, ki a tettes! Ez a könyv egy kicsit kakukktojás, mert nekem nem, de a hároméveseimnek nagyon tetszik.
Hümmögve lapozgattam, de látva rajtuk a lelkesedést, hazajött velünk. Nagyon sokszor előveszik,a mese egyre színesebb, eseménydús minden állat története. Már egy dalt is írtak a rablott(!) tortáról. Ha igény mutatkozik, szívesen feltöltöm. :)



Itt belelapozhattok : Nézegető

A kötetet a többszörös Ezüst ecset díjas Thé Tjong-Khing rajzolta. 
A legjobb holland gyerekkönyv díját nyerte el vele 2004-ben.

2014. Digitanart kiadó



OTTÓ ÉS A VÁROS



Ottó a macskagyerek beautókázik apukájával a városba, és ez az egyszerű kis utazás megmutatja, mennyire más egy gyerek szemszögéből a világ. Mennyi izgalom, kaland, látnivaló! Csak forgatjuk a fejünket, hogy ne maradjunk le egyetlen fontos apró részletről sem, s ha kell tótágast állunk, ahogy a könyv is, nemcsak a világ.





 Illusztrálta :Tom Schamp.
2010. CSIMOTA



HOVÁ BÚJT? KERESD MEG!



Az aktuális kedvenc. 25 pazar képrejtvény, oroszlánok, kutyusok, papagájok, kaméleonok, békák, teknősök és anélküliek, baglyok,egerek, kakasok, kígyók, hordozós kenguruk.... fel sem tudom sorolni. Minden oldalon több megfejteni való, ami nemcsak leköt kicsit, nagyot, hanem remekül erősíti a megfigyelő képességüket. Katherine és Gareth Lucas rajzolta ezt az imádnivaló színes könyvet.


Melyik bagoly alszik?
Keress két mókust!
Keress egy ágról csüngő denevért!

2015. Central Médiacsoport


JÓ SZÓRAKOZÁST!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönjük a véleményed!