Könyvet Karácsonyra! -is- Mutatom mi lesz nálunk a fa alatt. I. rész

A nemsokára 7 évesé:

Jeli Viktória - Rofusz Kinga : A varázsfuvola

Volt egyszer egy sűrű, sötét erdő, félelmetes lények lakóhelye. Volt egyszer egy szépséges, hős királyfi, Tamino herceg, aki nagy tettekre született. Volt egyszer egy gyönyörű, szeplős királylány, Pamina, aki addig olvasta a meséket, míg ő is egy mese hőse nem lett. Csak sajnos a királylányon összevesztek a szülei, a Nap ura, Sarastro, és a Hold úrnője, az Éj Királynője. Még szerencse, hogy Tamino úgyis nagyon szeretett volna megmenteni egy királylányt, és Pamina nagyon szeretett volna már valami kalandba keveredni. A szerelem pedig, köztudomásúlag, minden akadályt legyőz. A gyönyörű hősöké éppúgy, mint a bohókás mindennapi embereké, Papageno és Papagena szerelme.


 Borbáth Péter -Remsey Dávid : Sündör és Niru-Sündör nyomában

Niru halk szavú, bizonytalan, Sündör viszont folyton beszél, és mindig tudja, mit akar. A két barát egy nap különös világba csöppen, ahol titokzatos lényekkel találkoznak. És te láttál már hártyás szárnyú pendülést? Fogtál a kezedben napállatkát? Kíváncsi vagy a mágnesbogarakra? Tudod, hogyan kell fényekre vadászni, zajokat gyűjteni? Akkor itt az idő, hogy útra kelj Sündörrel és Niruval a Csillanó Fém Birodalmába!

 Boldizsár Ildikó - Takács Mari : Mesék az élet csodáiról

A kötet egy olyan válogatás, amely az emberiség legnagyobb kincseit mutatja be a meséken keresztül. Megismerhetjük a teremtés titkait, kalandos történeteket olvashatunk olyan bátor hősökről, akik útnak indultak, hogy felfedezzék a világ ismeretlen tájait, és megküzdjenek az ellenséges erőkkel, valamint bölcs emberekről, akik olykor megfékezik a bátorságból fakadó erőt, hogy helyet kérjenek az észnek is. Kötetünk utolsó meséi a szerelemről szólnak, hiszen e nélkül minden más erény hiábavalónak bizonyulna, még a bátor és bölcs emberek is boldogtalanok lennének.



Kőhalmi Ferenc : Feri és a csodagyár - 50 bűvésztrükk

50 látványos és könnyen megtanulható bűvésztrükk a gyerekek számára. A leírást fotók és rajzok teszik még érthetőbbé. A DVD-mellékleten pedig 20 trükk meg is elevenedik!
A gyerekek könnyen elsajátíthatják a látványos trükköket, és még színpad sem kell hozzá: elég egy asztal, egy konyha, vagy egy szék. Pár befőttes gumi, egy kiskanál vagy egy fémpénz – és máris kezdődhet a varázslat!

J.K.Rowling - Jim Kay : Harry Potter és a bölcsek köve

A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában töltött első tanév kemény erőpróba a diákok számára. Harry Potternek nem csupán a vizsgákon kell megfelelnie, de egy életre-halálra szóló küzdelemnek is részese lesz. A tizenegy éves varázslójelölt története meghódította az egész világot.
J.K. Rowling immár klasszikus műve most először jelenik meg illusztrálva. A fantasztikus, színes rajzokat a Kate Greenaway Medal kitüntetettje, Jim Kay készítette. Szemet gyönyörködtető és varázslatos könyv Harry Potter-rajongóknak és új olvasóknak.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönjük a véleményed!